Neves versenyjogásszal erősít a Hogan Lovells magyarországi társirodája

2015.09.16. – A Partos & Noblet Ügyvédi Iroda, a Hogan Lovells magyarországi társirodája bejelentette, hogy dr. Kovách Ákos 2015 szeptemberében csatlakozott az ügyvédi irodához, és átvette a versenyjogi csoport irányítását. Kovách Ákos korábban a Gide Loyrette Nouel budapesti irodájának partnere volt.

 

Dr. Partos László, a Partos & Noblet irodavezető ügyvédje kiemelte: “Nagy öröm számunkra Ákos csatlakozása az irodához, hiszen személyében egy tizenöt éves tapasztalattal rendelkező, kiemelkedő hazai versenyjogász érkezik hozzánk a háta mögött. Szakértelme és piaci megbecsültsége fontos erősítést jelent irodánknak, és praxisunk általános elismertségét is tovább növeli.”

Dr. Kovách elismert hazai versenyjogász. Számos ügyben képvisel ügyfeleket a Gazdasági Versenyhivatal előtti eljárásokban és hazai és nemzetközi nagyvállalatokat segít hatékony megfelelőségi (compliance) rendszerek kialakításában. Különösen átfogó és széleskörű tapasztalattal rendelkezik cégfelvásárlásokban, egyéb összefonódásokban, kartelleljárásokban és erőfölényes ügyekben. Jelentős tapasztalattal rendelkezik vállalatfelvásárlásokban, valamint ügyfeleinek az Európai Unió jogával kapcsolatos kérdésekben is ad tanácsot. A szakember a budapesti és a párizsi ügyvédi kamarának is tagja.

Dr. Kovách Ákos hozzátette: „Nagy várakozással csatlakozom az irodához, és örömmel tölt el, hogy a Hogan Lovells piacvezető globális versenyjogi praxisának tagja lehetek.”

Dr. Kovách Ákos az ELTE Állam és Jogtudományi Karán végzett, majd a lyoni Jean Moulin Egyetem nemzetközi gazdasági jogi posztgraduális képzésén szerzett diplomát; angolul és franciául is beszél.

2013-tól a Francia Köztársaság külkereskedelmi tanácsosa. A legjobb jogi irodákat és jogászokat bemutató Legal 500 és Chambers and Partners nemzetközi iparági rangsorain Kovách Ákos a legelismertebb hazai versenyjogászok között szerepel.

 

http://www.legal500.com/firms/10224/offices/13175/lawyers/128601#sthash.nY6bCRXX.dpuf http://www.chambersandpartners.com/europe/person/856869/akos-kovach

 

Kovách_Ákos_Partos_Noblet_Hogan_Lovells_09_01